Потурбуємось разом про недопущення розповсюдження амброзії!

Дата: 07.07.2020 10:31
Кількість переглядів: 463

Фото без опису

Шановні жителі селища!

Наближається період цвітіння амброзії полинолистої - одного з найнебезпечніших в Україні карантинних бур’янів-алергенів.

Амброзію полинолисту з повним правом можна назвати екологічно небезпечним бур’яном, адже квітковий пилок амброзії шкідливий для людини. В період цвітіння, а це з середини липня до початку жовтня, серед населення спостерігається алергійне захворювання - амброзійний поліноз (осіння сінна лихоманка). Кожна рослина амброзії виділяє мільярди пилкових насінин, котрі, підіймаючисьз повітрям, переносяться вітром на велику відстань (майже на 5 км) і, потрапивши в органи дихання людей, в очі, ніс, бронхи, викликає слизотечу, погіршує зір, підвищується температура тіла, з’являється кашель, головні болі, у найбільш чутливих - приступи астми.

Щоб не допустити подальшого розповсюдження небезпечного алергену просимо вас на своїх присадибних ділянках та прибудинкових територіях подбати про видалення амброзії полинолистої, до того часу поки вона не відсіяла насіння. Добре розвинені рослини можуть давати по 30-40 тисяч насінин, а окремі екземпляри до 80-100 тисяч. Крім негативного впливу на здоров’я людини, амброзія надмірно висушує грунт і, при великому забур’яненні, призводить до загибелі культурних рослин.

На присадибних ділянках амброзія знищується шляхом виполювання, ручного видалення або скошування. Найефективніше виривати рослини амброзії полинолистої. Чим менша рослина, тим легше проводити цю процедуру. Хаотичне випадкове скошування амброзії полинолистої в період її вегетації призводить до того, що рослина починає рясне кущення і тім самим поширює площу вогнищ.

Для уникнення алергічних проявів видалення рослин краще здійснювати в перчатках і масці!!!

Потурбуйтесь про власне здоров’я, здоров’я близьких, односельців та про екологічну безпеку нашої громади.

З повагою

Побузька селищна рада


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь