Від сьогодні, 16 квітня,  діє нова форма звіту №4-ПН  про заплановане масове вивільнення працівників

Дата: 19.04.2021 13:41
Кількість переглядів: 594

Від сьогодні, 16 квітня, підприємства, установи та організації, в разі запланованого масового вивільнення працівників у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці, у т. ч. ліквідацією, реорганізацією або перепрофілюванням підприємств, установ та організацій, скороченням чисельності або штату працівників підприємства, установи та організації незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання повинні подавати до центрів зайнятості та філій обласного центру зайнятості за місцем провадження своєї господарської діяльності,  звіт за формою №4-ПН «Інформація про заплановане масове вивільнення працівників у зв'язку із змінами в організації виробництва і праці», за новою формою.

Нова форма звітності та порядок її складання затверджені наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18 березня                        2021 року №563, що зареєстрований в Міністерство юстиції України 05 квітня 2021 року за №445/36067.

Термін подання звітності – не пізніше ніж за два місяці до вивільнення та не пізніше ніж за 30 календарних днів до вивільнення в разі звільнення держслужбовців (п. 1 та 1-1 ч. 1 ст. 87 Закону України «Про державну службу»). У разі якщо останній день строку припадає на вихідний, святковий або інший неробочий день, днем закінчення строку подання інформації є перший після нього робочий день.

Інформація за встановленою формою подається в електронному вигляді (з накладенням кваліфікованого електронного підпису) або  паперовому вигляді (із засвідченням підписом керівника або особи, відповідальної за подання інформації).

Слід нагадати, що критерії масового вивільнення працівників з ініціативи роботодавця (одноразового або протягом 3 місяців), крім випадку ліквідації юридичної особи, визначені у ст. 48 Закону «Про зайнятість населення».

Звертаємо увагу, що наказ Міністерства соціальної політики від 31 травня 2013 року №317, яким було затверджено форму звітності №4-ПН «Інформація про заплановане масове вивільнення працівників у зв'язку із змінами в організації виробництва і праці» та Порядок її подання, втратив чинність.

 

Відділ організації надання послуг роботодавцям обласного центру зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь