УВАГА! Шановні мешканці Побузької громади!

Дата: 22.04.2021 14:44
Кількість переглядів: 331

Фото без опису

УВАГА! Шановні мешканці Побузької громади!

В квітні-травні у пташок і тварин з’являються дитинчата. Шум може їх налякати і навіть змусити залишити гніздо чи нору – через це потомство може загинути.  

Щоб цього не сталося, Україна  на законодавчому рівні з 1 квітня до 15 червня запровадила Сезон тиші, який регламентується статтею 39 Закону України “Про тваринний світ”.  Сезон тиші сприяє відтворенню популяції лісових звірів та птахів, забезпечує зростання та різноманіття та спокійний розвиток фауни в наших лісах.

В цей час забороняється:

-  проводити роботи та заходи,  які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (пальба, вибухові роботи, санітарна рубка лісу, використання моторних маломірних суден, проведення раллі та інших змагань на транспортних засобах) на території в межах Побузької громади;

випалювання сухої рослинності або її залишків;

- експлуатація гідротехнічних та інших споруд на водних об’єктах, встановлення гідрологічного режиму і режиму водоспоживання та інша діяльність, що впливає чи може вплинути на стан середовища існування диких тварин, повинні здійснюватися з урахуванням вимог охорони тваринного світу, інтересів рибного і мисливського господарства.

Підприємствам, установам, організаціям і громадянам пропонуємо врахувати зазначені вимоги закону при здійсненні природокористувань, господарської і лісогосподарської діяльності та під час відпочинку на природі, забезпечуючи охорону середовища існування,  умов розмноження і шляхів міграції тварин.

За порушення законодавчих приписів Кодекс України про адміністративні правопорушення передбачає адміністративне стягнення у вигляді штрафу від 30 до 50, а для посадових осіб — від 50 до 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь