ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ НА ПРИРОДІ ПІД ЧАС ТРАВНЕВИХ СВЯТ

Дата: 23.04.2021 11:08
Кількість переглядів: 755

Фото без опису

Шановні мешканці та гості громади! 

Попереду травневі свята (а це 4 дні вихідних!), тож якщо буде тепла та сонячна погода – відпочити на природі просто необхідно!

Щоб зберегти існуючі природні цінності рідної Землі, ми закликаємо вас дотримуватися певних правил поведінки на природі:

Прибирайте за собою все сміття. Адже це не тільки псує красу навколо, а й багато років буде наносити непоправну шкоду довкіллю.

На часто відвідуваних місцях відпочинку нині можна побачити гори сміття. Не уподібнюйтеся тим «любителям » природи, які вважають такий спосіб утилізації сміття культурним. Ніхто його звідти не прибере. Не вносьте свою лепту в знищення природи. Забирайте своє сміття з собою і залишайте відвідане місце хоча б у такому ж стані, в якому воно було до вашого приходу, а ще краще — прихопіть сміття, залишене до вас.

Спалювання прибирає сміття з поля зору, але треба пам’ятати, що згорілий пластик призводить до отруєння ґрунту, повітря і води в місці спалювання.

Будьте обережні з вогнем. Якщо вам довелося розвести багаття — не залишайте його непогашеним. Ретельно залийте його водою перед відходом, щоб не залишилося тліючих жарин. У суху і вітряну погоду з багаттям треба бути гранично обережним.

Пам’ятайте — наслідки лісової пожежі залишаються надовго. І місце, яке дарувало вам радість, буде виглядати похмурим і незатишним кілька років. Також ретельно прибирайте за собою огарки, не кидайте їх під ноги і, особливо, в озеро чи річку — там вони будуть плавати кілька місяців!

Не соромтеся проводити повчальні бесіди з дітьми та підлітками. Правила поведінки на природі (а особливо, правила культурної поведінки на природі) самі не виробляються. Вони виховуються і доводяться особистим прикладом. Отримуючи задоволення від спілкування з дикою природою, не завдавайте їй шкоди. Вносьте в неї якомога менше змін фактом свого існування.

Пам’ятайте про майбутнє. Від вас залежить, як буде виглядати вибране вами місце наступного разу. Бережіть природу!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь