Працює комісія з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення

Дата: 18.05.2021 11:24
Кількість переглядів: 823

      

Нещодавно, у виконавчому комітеті Побузької селищної ради під головуванням заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергія Слободянюка відбулося засідання комісії  з питань  легалізації виплати заробітної  плати та зайнятості населення (далі –Робоча група). Заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради , голова Робочої групи Сергій Слободянюк наголосив, що питання легалізації заробітної плати, зайнятості населення, додержання законодавства про оплату праці та забезпечення соціальних гарантій працюючих сьогодні є одним із вагомих напрямків роботи на місцевому рівні, також питання детінізації заробітної плати, легалізації робочих місць та виплати заробітної плати у розмірі меншому за передбачений законодавством рівень перебувають на контролі виконавчого комітету селищної ради. Повідомив, що для суб’єктів господарювання та мешканців громади постійно, зі сторони органу місцевого самоврядування необхідно  проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо значення офіційного оформлення трудових відносин та соціальних ризиків для громадян, які не легалізують свою зайнятість та отримують заробітну плату неофіційно. На жаль, такі негативні явища, як використання роботи незареєстрованих найманих працівників, виплата заробітної плати в «конвертах» та недотримання соціальних гарантій в оплаті праці залишаються актуальними і загальною проблемою всіх державних органів, тому вирішувати її слід спільними зусиллями.

     Керуючись Положенням про робочу групу з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, затвердженого рішенням виконкому Побузької селищної ради № 16 від 25.02.2021 року для проведення інспекційних відвідувань суб’єктів господарювання з метою виявлення фактів не задекларованої праці та про відповідальність за порушення законодавства про працю голова робочої групи звертає увагу роботодавців на суттєві відмінності при використанні праці фізичних осіб на підставі трудового та цивільно-правового договору про виконання робіт (надання послуг). Тому роботодавцям слід пам’ятати про те, що варто проаналізувати  суть відносин з фізичною особою  і тільки потім робити вибір на користь того чи іншого договору, адже підміна понять у цьому випадку може коштувати занадто дорого. За використання праці неоформлених працівників загрожує штраф згідно з ст.265 КЗпП у розмірі 30 мінімальних заробітних плат  за кожного неоформленого працівника.

Членами робочої групи запропоновано залучити до участі у своїй роботі при проведенні обстеження суб’єктів господарювання представників Державної податкової служби, правоохоронних органів, управління Держпраці, Центр зайнятості з метою надання методичних та практичних рекомендацій щодо використання та  забезпечення гідної праці.

 

Отож, шановні працедавці! Не чекайте  проведення  перевірки, своєчасно і правильно оформляйте найманих працівників, виплачуйте і відображайте в звітності реальну зарплату. Пам’ятайте, ухилення від сплати податків в усіх проявах, у т.ч. шляхом використання нелегальної найманої праці тягне фінансову, адміністративну та кримінальну відповідальність.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь