УВАГА! БОРОТЬБА З КАРАНТИННИМИ ОРГАНІЗМАМИ!

Дата: 02.06.2021 08:25
Кількість переглядів: 316

Фото без опису

Шановні жителі Побузької селищної територіальної громади!

Щорічно постає необхідність боротьби зі шкідливим алергенним бур’яном – амброзією полинолистою.

 

Фото без опису

 

Боротьба з карантинними бур’янами проводиться упродовж вегетаційного періоду, головним чином, у вигляді їх скошування. При покосі трави на зелених зонах знищуються і карантинні бур’яни. Використання такого способу боротьби з амброзією, яке обов’язково варто розпочинати до її цвітіння, виправдано тим, що обрізання верхівки рослин унеможливлюватиме подальше її цвітіння, оскільки обробляти бур’яни хімікатами у населеному пункті неможливо. Однак, є ймовірність виростання додаткових пагонів, тому викошування амброзії необхідно здійснювати протягом усього її вегетаційного періоду.

Зважаючи на велику шкідливість амброзії полинолистої як для сільського господарства, так і для здоров’я людини, боротьба з нею є одним із важливих і першочергових завдань усіх землекористувачів.

І якщо питання по заходах боротьби з карантинним бур’яном на землях сільгоспризначення вже відомі усім, проблеми зі знищенням амброзії полинолистої в межах населеного пункту виникають щороку.

Відповідно до Закону України «Про благоустрій населених пунктів» громадяни, підприємства, установи та організації у сфері благоустрою населених пунктів зобов’язані утримувати в належному стані об’єкт благоустрою (їх частини), що перебувають у їх власності або користуванні, а також визначену правилами благоустрою території населеного пункту прилеглу до цих об’єктів територію (присадибні ділянки, прибудинкові території, прилеглі території до підприємств та організацій).

Правила благоустрою передбачають утримання в належному стані територій, використання їх за призначенням, у тому числі їх санітарне очищення, ручне або за допомогою технічних засобів прибирання від сміття, відходів та бур’яну, яке також вбирає комплекс робіт із реалізації заходів щодо запобігання появі отруйних рослин на території громади, бур’янів шляхом негайного їх видалення.

Боротьба з бур’янами – обов’язок кожного громадянина, підприємця та посадової особи! Тому, слід вчасно проводити всі заходи по боротьбі з амброзією полинолистою. Тож починаймо боротьбу з амброзією поки рослина сходить, а не цвіте!!!!!

Виконавчий комітет Побузької селищної ради звертається до вас з проханням вжити заходів щодо своєчасного догляду за газонами та зеленою зоною (скошування трави), знищення бур’янів (особливо амброзії полинолистої) на власних, прилеглих та орендованих територіях.

Дякуємо за небайдуже ставлення до стану здоров’я громадян та благоустрою нашої громади!

 

bigmir)net TOP 100.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь