ЗВІТ про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиці Корнійчука в с. Пушкове

Дата: 20.08.2021 12:09
Кількість переглядів: 567

     Фото без опису

       На виконання листа, який надійшов  від помічника народної депутатки України Савчук Оксани Василівни, Рудоманова Олександра від 22.06.2021 року «Про запит на публічну інформацію»: Відповідно до інформації з державного реєстру виборців,  що у селі Пушкове Голованівського району, Кіровоградської області порушується Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», а саме наявна вулиця на честь Корнійчука, який у 1943-1944 рр. заступник наркома іноземних справ СРСР, член Президії ЦК Компартії України, у 1947-1953 та 1959-1972 рр. Голова Верховної Ради УРСР, у 1938-1941 та у 1946-1953 рр. Голова Спілки письменників УРСР (додається), було підготовлено розпорядження селищного голови від 08 липня 2021 №90-ОД року «Про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиці Корнійчука в селі Пушкове» (додається),  та 09.07.2021 на офіційному веб-сайті селищної  ради оприлюднено інформаційне повідомлення про початок громадського обговорення (додається).

       З метою інформування мешканців вулиці, яку запропоновано перейменувати, про проведення громадського обговорення та громадських слухань було підготовлено відповідне оголошення для повідомлення жителів села.

     10 серпня 2021 року о 10:00  біля приміщення Пушкінської філії Побузького ліцею за адресою: с.Пушкове, вул. Данилюка, 11 відбулись громадські слухання з питання винесеного на громадське обговорення. На громадських слуханнях було зареєстровано 29 учасників (додається).

      Учасники громадських слухань проголосували проти пропозиції «підтримати пропозицію щодо перейменування вулиці Корнійчука»: «за» - 0, «проти» - 29, про що було сформовано Протокол №1 громадських слухань щодо перейменування вулиці Корнійчука в селі Пушкове, Голованівського району, Кіровоградської області (додається). Згідно Протоколу на голосування ставилося питання, щодо перейменування вулиці Корнійчука, учасники громадського обговорення одноголосно проголосували пройти перейменування вулиці, в зв’язку з тим, що місцевий житель Іван Корнійчук, в честь якого названа дана вулиця, не відноситься до Корнійчука, який у 1943-1944 рр. заступник наркома іноземних справ СРСР, член Президії ЦК Компартії України, у 1947-1953 та 1959-1972 рр. Голова Верховної Ради УРСР, у 1938-1941 та у 1946-1953 рр. Голова Спілки письменників УРСР, та не підпадає під порушення Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». Після формування Протоколу Побузькою селищною радою було надано відповіді на звернення від помічника депутата України Савчук Оксани Василівни Олександру Рудоманову, та начальнику управління комунікацій з громадськістю та інформаційної діяльності Кіровоградської обласної адміністрації Віталію Останньому про результати проведення громадського обговорення (додається).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь