Аграрії вперше отримають субсидію!

Дата: 02.09.2021 09:32
Кількість переглядів: 249

Аграрії, які вирощують нішеві культури (гречку, просо, жито, овес), вперше отримають субсидію; її розмір становитиме до 5 000 гривень на гектар. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко. "Для компенсації Мінагрополітики виділило 50 млн грн із цьогорічної державної підтримки. Ми очікуємо, що це дасть змогу зупинити зростання цін на гречку, просо, жито та овес. А ще - зробить виробництво цих культур рентабельним", - зауважив він.

Міністр розповів, що Мінагрополітики розробило проєкт Порядку використання коштів, і нині цей Порядок перебуває на затвердженні в уряді. Збір заявок від аграріїв розпочнеться одразу після ухвалення документа.

Субсидія надаватиметься сільськогосподарським товаровиробникам - юридичним особам, незалежно від організаційно-правової форми та форми власності. Також це можуть бути ФОПи, які не мають порушених справ про банкрутство; не перебувають у стадії ліквідації і не мають простроченої податкової заборгованості більш як шість місяців.

Субсидії виробники отримуватимуть безповоротно у розрахунку на один гектар оброблюваних угідь, де вирощували гречку, жито, просо та овес (за винятком післяукісних культур). Розмір субсидії становитиме до 5000 гривень на 1 га, але не більше 300 га оброблюваних угідь на одного заявника.

Міністр додав, що заявники мають подати до 15 жовтня в обласні комісії заявку на отримання субсидії;

довідку від банку про відкриття поточного рахунку;

письмове зобов'язання повернути кошти в разі встановлення факту їх незаконного одержання та/або нецільового використання;

 акт про висівання насіння; заключний звіт про підсумки сівби під урожай нинішнього року (форма №4 с/г)

та акт про збір врожаю.

"Після опрацювання матеріалів обласними комісіями та Мінагрополітики облдержадміністрації спрямовують кошти на рахунки отримувачів. Виплати будуть здійснені вже цього року", - підсумував Р. Лещенко.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь