Звіт голови Побузької селищної ради за 9 місяців

Дата: 27.10.2021 08:00
Кількість переглядів: 1216

Рік тому відбулися місцеві вибори, тому час зробити проміжні висновки.

Робота з депутатським корпусом за цей період часу була плідною та конструктивною. Проведено 22 пленарних засідання на яких розглядалось 466 питань, що є важливими для життєдіяльності громади.

Важким періодом був початок, тому що громадаформувалася з нуля. Багато було питань  щодо розробки оптимального штатного розпису  апарату селищної ради та її структурних підрозділів, комунальних підприємств і закладів.

БЮДЖЕТ

Розробка та прийняття бюджету на 2021 рік згідно статистичних даних бувшого фінуправлінняГолованівської РДА було основним завданням для майбутнього життя громади. Основним завданням якого було збереження робочих місць та створення нових. Станом на 1 грудня бюджет громади становив 77937,976 тис.грн..

За 9 місяців 2021 року роботи до загального фонду бюджету Побузької селищної ради надійшло з урахуванням трансфертів 68 079 802,59 грн., що складає 104,5 % до уточнених планових призначень. 

До спеціального  фонду бюджету за звітний періоднадійшло 1 003 040,90 грн. що складає 153,22 % до уточнених планових призначень. 

Дані кошти розподіляються на забезпечення діяльності усіх галузей соціальної сфери громади.

 

ОСВІТА

Що стосується освітньої галузі зазначу те, що було спрямовано 37 108 065 грн.. Дані кошти розподілялися на виплату заробітних плат, комунальні послуги, харчування, протипожежний захист, придбання матеріалів та обладнання, паливо - мастильні матеріали та інше. Протягом даного періоду вирішувалися ряд питань за рахунок державного та місцевого бюджетів і спонсорських коштів, а саме:

  1.  Облаштування внутрішніх санвузлів в Сухоташлицькій філії  Побузького ліцею за кошти освітньої субвенції на сумму 175,00 тис.грн.
  2.  Облаштування  внутрішніх санвузлів в Пушківській   філії  Побузького ліцею за кошти освітньої субвенції на сумму 152,221 тис.грн.
  3. Проведено реконструкцію  системи опалення(заміна насоса) за кошти місцевого бюджету на сумму 12,270 тис.грн,  завершенний ремонт в группі,  придбано  пилосмоктувачі в ЗДО «Орлятко» Побузької селищної ради за кошти  Благодійногофонду    «Розвиток  Побужжя».
  4. Завершено  роботи з ремонту покрівель в Люшнюватській філії Побузького ліцею за коштимісцевого бюджету на суму 12,012 тис.грн.
  5. Завершено роботи з ремонту покрівель в Пушківській  філії Побузького ліцею за коштимісцевого бюджету  на суму 40,024 тис. грн.
  6. Завершено ремонт приміщень ЗДО «Орлятко» та«Ромашка» Побузької селищної ради на суму 71,400 тис.грн. та замінено 24 вікна  на суму 24,200 тис. грн.за кошти Благодійного фонду «Розвиток Побужжя».
  7. Придбанно  матеріали для роботи гуртків на суму 15,500 тис.грн.,в ЦДЮТ Побузької селищної ради  закошти  Благодійного фонду  «Розвиток  Побужжя». А також використано витратні матеріали для ремонтнихробіт,  за кошти місцевого бюджету Побузької селищної ради на суму 8646 грн
  8. Завершено будівництво септіка в Сухоташлицькій  філії  Побузького ліцею на суму 40,00 тис.грн. за   кошти  Благодійного фонду  «Розвиток  Побужжя» та розпочато проектні роботипо бурінню скважини.
  9. Завершено роботи з ремонту стелі в гримерціПобузького міського будинку культури «Металург».
  10. 10.Придбанно та встановлено обладнання для харчоблоку в Сухоташлицькій філії Побузького ліцеюза кошти  освітньої субвенції 49,900 тис. грн.
  11. Проведено частковий поточний ремонт в Капітанській філії Побузького ліцею  за коштимісцевого бюджету на суму 100,00 тис грн. та замовлено обладнання для харчоблоку на суму49,900грн.
  12. Проведений поточний ремонт системи опаленняв Побузькому ліцеї за кошти місцевого бюджету на суму 3000 грн.
  13.  Закуплено спеціальне  обладнення для дітей з особливими освітніми потребами з метою проведенняєфективних корекційно-розвиткових занять за коштиБлагодійного фонду « Розвиток Побужжя» та заплановано ремонтні роботи в кабінетах ІРЦ Побузької селищної ради.
  14.  Завершено поточні ремонти в Побузькому ліцеї, Люшнюватській філії, Капітанській філії,  Пушківській філії, Сухоташлицькій філії (фарбуванняпідлоги в класних кімнатах, коридорах) на сумму 62970 грн. за кошти місцевого бюджету.
  15.  Придбано шкільний автобус для Побузькоголіцею на умовах співфінансування, 620,00 тис.грнкошти місцевого бюджету.
  16. Завершено ремонтні зварювальні роботи в системі опалення (закупівля та заміна розширювального бака в котельні) та порушено питання полагодження даху на будівлях школи та ЗДО в Капітанській філії Побузького ліцею.

Найболючішим  питанням освітньої галузі було та залишається завершенню реконструкції Побузькоголіцею. Спільно з депутатським корпусом було досягнуто все ж таки виділення коштів на даний  проект з державного бюджету в сумі 9010,938 тис.грн. на умовах спів фінансування з місцевого бюджету в сумі 1001,215 тис.грн.. Освоєння коштів  залишається відкритим, так як основна частина коштів згідно кошторисних призначень мінфіну припадає на грудень місяць. 

МЕДИЦИНА

Першочерговим завданням щодо збереження КНП «Побузької селищної лікарні» - було отримання ліцензію на право зайняття господарською діяльністю у сфері медицини з метою забезпечення робочими місцями працівників даної галузі. Відповідні документи було підготовлено та подано до МОЗу на отримання ліцензії та від 24.02.2021 року ми отримали право на медичну практику.

На забезпечення роботи медичної галузі протягом даного періоду спрямовано кошти в сумі 5 407,194 тис.грн..

Було проведено ремонтні роботи в КНП «Побузькаселищна лікарня», а саме:

  1. Улаштування пандусу КНП «Побузька селищналікарня», вартість 48,115 тис.грн., кошти місцевого бюджету.
  2. Ремонт бетонного вимощення навколоприміщення, проводилося за рахунок ТОВ «ПФК» .
  3. Розпочато ремонтні роботи КП «Аква-Сервіс 18» з заміни внутрішніх мереж водопостачання холодної води ,під час якого було замінено та введено в експлуатацію 70 метрів мережі в КНП «Побузькаселищна лікарня» Побузької селищної ради.
  4. Придбання оргтехніки та комп’ютерних програм для повноцінної роботи лікарів в системі Askep.net, роботи з технічного обстеження будівель та інше – 300,00 тис.грн.
  5. Розпочато ремонтні роботи приміщення під стерилізаційну.

Протягом даного періоду проводилася робота по заключенню договорів з НСЗУ.

Було законтрактовано наступні пакети медичних гарантій:

  • -Медична допомога дорослим та дітям в амбулаторних умовах (профілактика, спостереження, діагностика, лікування та медична реабілітація). на суму?437 803,05 грн.;
  •  Первинна медична допомога?  на суму 1 259 760,00 грн.

На розгляді залишається стоматологічна медична допомога в амбулаторних умовах.

На сьогоднішній день існує ряд проблем в медичній галузі основна з них - це забезпечення кваліфікованими кадрами.

Виділялися кошти на  забезпечення заробітної плати працівників Сухоташлицького ФАПу в сумі 154,0  тис.грн.. 

На закупівлю дров та вугілля на ФАПи КНП «Голованівська ЦПМСД» та КНП «Вільшанська ЦПМСД» було виділено – 61,580 тис.грн..

На потребу інсулінозалежним громадянам громади виділено 215,579 тис.грн.. 

На виконання програми Доступні ліки – 30,0 тис.грн..

Робота продовжується щодо становлення нашої лікарні.

СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ НАСЕЛЕННЯ

Робота за напрямком соціального захисту населення розпочиналася із створенням відповідних структур та комунальних закладів  в Побузькійселищній раді.

Протягом звітного періоду працівниками соціального захисту надавалися послуги з оформлення субсидії, пільг та інших соціальних допомог. Надано одноразову матеріальну допомогу жителям громади на лікування та реабілітацію на суму 26,00 тис.грн.

Також надано одноразову матеріальну допомогу пільговим категоріям населення, а саме:

  • Учасника АТО/ООС – 190,00 тис.грн.;
  • Воїнам інтернаціоналістам/Афганістан – 77,00 тис.грн.;
  • Ліквідаторам аварії на ЧАЕС та вдовамліквідаторів аварії на ЧАЕС – 102,00 тис.грн.
  • КЗ «Центр надання соціальних послуг» здійснював постійний супровід надавав послуги людям похилого віку, сім’ям, які потрапили у складні життєві обставини, інвалідам, учасникам війни та іншим.
  • За дев’ять місяців працівниками закладу обслуговуванням було охоплено 87 одиноких та одиноко проживаючих осіб громади.

ОРГАНІЗАЦІЯ БЛАГОУСТРОЮ НАСЕЛЕНИХ ПУНКТІВ

На забезпечення благоустрою населених пунктів  громади із загального фонду бюджету громади використано кошти в сумі 1 782 956,13 грн.

  • на оплату предметів, матеріалів, обладнання та інвентарю 466 136,23 (26 %)
  • на оплату послуг (крім комунальних)  43 650,00 грн. ( 2,4%)
  • на оплату комунальних послуг та енергоносіїв використано кошти в сумі 295 877,98грн або 4,0 % касових видатків галузі(16,5%)
  • на субсидії та поточні трансферти підприємствам 977 291,92 грн. або 55,1% від обсягу касових видатків.

Проводились роботи  по заміні ламп та світильників в населених пунктах громади:

  • смт Побузьке -  90 шт.;
  • с.Капітанка – 5 шт.;
  • с.Сухий Ташлик – 81 шт.;
  • с.Люшнювате – 14 шт. світодіодних ліхтарів на сонячних батареях.
  • Працівниками благоустрою постійно проводиться робота щодо обкошування трави по об’єктам загального користування громади.

Одним із головних представників соціально відповідального бізнесу Побузької селищної громади є ТОВ «Побузький феронікелевий комбінат». Керівництво підприємства завжди надає благодійну допомогу, як нашій громаді так і сусіднім. Одним із видів допомоги є безкоштовне надання щебню, відвалу та грануляції для підсипки доріг та проведення ремонтних, будівельних робіт. На протязі трьох кварталів 2021 року було надано допомогу на таку суму:

Отримувач допомоги

Тонн

Загальна вартість тис.грн

1.

Побузька селищна громада

2950

162.50

2.

Синюхинобрідськатериторіальна громада

17000

845.00

3.

Музей ракетних військ стратегічного призначення

1000

48.00

 

ЗЕМЛЯ

Протягом звітного періоду було розглянуто 264 проекта рішень по земельним питанням з яких 10 земельних ділянок виділено пільговим категоріям населення, укладено 3 договора оренди землі, 11 договорів оренди комунального майна.

Проведено 7 комісійних виїздів по земельним питанням.

 

Доходи від оренди землі

Фото без опису

ІНФРАСТРУКТУРА 

Проведення ремонтних робіт інфраструктурнихоб’єктів за 9 місяців 2021 року:

1. Ремонт доріг різних форм власності, а саме:

1.1. вул.Першотравнева смт Побузьке, протяжність1,1 км, за спонсорські кошти ПП «Люшнювате»;

1.2.  с.Капітанка ,  а/д С120414 Липовеньке-Побузьке,  протяжність 2 км, ДП «Кіровоградськийоблавтодор» філія «Голованівський райавтодор» 

1.3. Проведено ямковий ремонт доріг: а/д С120403  Побузьке, вихід на Н24 протяжність 3,6 км, ДП «Агенства місцевих автомобільних доріг »Кіровоградської облдержадміністрації.

2. Встановлено бордюри по вул.Першотравневій, протяжність 400 м, спонсорські кошти ТОВ «ПФК».

3. Встановлення дитячого майданчика в сквері біляБК «Маталург», загальна вартість 150 тис.грн., 50 тис грн Побузька селищна рада, 100 тис.грн. ТОВ «ПФК» та БФ «Розвиток Побужжя».

4. Будівництво спортивного майданчика в рамках програми президента «Здорова Україна – активні парки», за кошти Побузької селищної ради та спонсорські кошти ТОВ «ПФК» та БФ «РозвитокПобужжя».

5. Улаштування інтегрованої системи відео нагляду в смт Побузьке Кіровоградської області («Безпечна Кіровоградщина») 149,00 тис.грн кошти місцевого бюджету та 91,00 тис.грн. спонсорські кошти ТОВ «ПФК» та БФ «Розвиток Побужжя».

Розроблені та подані інвестиційні проекти, які можуть інвестуватися за кошти ДФРР у 2022 році. 

1. Придбання легкового автомобіля спеціалізованого(санітарного) призначення в КНП "Побузькаселищна лікарня" Побузької селищної ради. Вартість  інвестиційного проекта 1450,00 тис.грн.. Кошти ДФРР – 1305,00 тис.грн., місцевий бюджет – 145,00 тис.грн.;

2. Придбання спеціального обладнання для комунальної установи "Інклюзивно-ресурснийцентр" Побузької селищної ради. Вартість  інвестиційного проекта 1152,504 тис.грн.. Кошти ДФРР – 1037,250 тис.грн., місцевий бюджет – 115,250 тис.грн.;

3. Створення комфортних умов для розвитку дітей в закладі дошкільної освіти "Орлятко" Побузькоїселищної ради. Вартість  інвестиційного проекта1152,504 тис.грн.. Кошти ДФРР – 1037,250 тис.грн., місцевий бюджет – 115,250 тис.грн.;

4. Придбання діагностичного обладнання - ренгенапарату для КНП "Побузька селищна лікарня" Побузької селищної ради. Вартість  інвестиційного проекта 4205,000 тис.грн.. Кошти ДФРР – 3784,500 тис.грн., місцевий бюджет – 420,500 тис.грн.;

5. Створення інноваційних умов для всебічногорозвитку дітей на базі Побузької музичної школиПобузької селищної ради. Вартість  інвестиційного проекта 1160,100 тис.грн.. Кошти ДФРР – 1044,090 тис.грн., місцевий бюджет – 116,010 тис.грн.;

6. Здійснення мрій про сучасний ігровий майданчик вихованців закладу дошкільної освіти "Орлятко" Побузької селищної ради. Вартість  інвестиційного проекта 1204,820 тис.грн.. Кошти ДФРР – 1084,340 тис.грн., місцевий бюджет – 120,480 тис.грн.;

7. Цифрова трансформація - пріоритетний напрям в забезпеченні учасників освітнього процесуелектронними ресурсами в Побузькому ліцеїПобузької селищної ради. Вартість  інвестиційного проекта 1500,00 тис.грн.. Кошти ДФРР – 1350,00 тис.грн., місцевий бюджет – 150,00 тис.грн.;

8. Поліпшення дорожніх умов та транспортного обслуговування населення Побузькоїтериторіальної громади за рахунок придбання комплекту для ямкового ремонту (Мініасфальтнийзавод РА800, нагрівач інфрачервоний Міра-1, Гудронатор БР200, Підготовка ранцева, Віброплита). Вартість  інвестиційного проекта1055,00 тис.грн.. Кошти ДФРР – 949,500 тис.грн., місцевий бюджет – 105,500 тис.грн.;

Протягом звітного періоду було створено нові робочі місця в кількості 130 одиниць, а саме:

  • Відділ ОКМС Побузької селищної ради -  20 робочих місць;
  • КНП «Побузька селищна лікарня» -72 робочих місць;
  • КЗ «Центр надання соціальних послуг» Побузькоїселищної ради - 20 робочих місць;
  • Благоустрій - 18 робочих місць.

Дякую за рік роботи, працюємо далі. Все тільки починається!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь