З 2022 року всі фізособи-«єдинники» ІІ-IV груп повинні будуть застосовувати РРО

Дата: 22.11.2021 11:27
Кількість переглядів: 300

22.11.2021 

 

У 2022 році всі платники єдиного податку другої – четвертої груп мають бути «фіскалізовані». Звісно, що у разі проведення безготівкових розрахунків РРО не потрібно буде застосовувати

 

Голованівська  ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області  нагадує, що відповідно до п. 61 підрозділу 10 розділу XX «Інші перехідні положення» ПКУ, з 1 січня 2021 року до 1 січня 2022 року реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО та/або ПРРО) не застосовуються платниками єдиного податку другої – четвертої груп (фізичними особами – підприємцями), обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 220 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року (1 320 000 гривень).

У разі перевищення фізичною особою – підприємцем в календарному році обсягу доходу 220 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, застосування РРО та/або ПРРО для такого платника єдиного податку є обов'язковим. Застосування РРО та/або ПРРО починається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та продовжується в усіх наступних податкових періодах протягом реєстрації суб'єкта господарювання як платника єдиного податку.

Разом з тим, незалежно від обраного виду діяльності з 1 січня 2021 року РРО або програмні РРО повинні застосовувати підприємці – єдинники другої – четвертої груп, які реалізують:

технічно складні побутові товари, що підлягають гарантійному ремонту;

лікарські засоби, вироби медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров'я;

ювелірні та побутові вироби з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

Суб’єкти господарювання мають можливість користуватися як апаратним, так і програмним РРО – це може бути програма, чи додаток на смартфон, планшет, комп’ютер, який дозволяє з будь-якого пристрою сформувати розрахунковий документ. Відповідне програмне забезпечення надається ДПС суб’єктам господарювання безкоштовно.

Поряд з безкоштовними ПРРО платники податків можуть використовувати будь-який представлений на ринку програмний РРО відповідно до своїх фінансових можливостей та функціональних потреб.

Крім того наголошуємо, що у 2022 році всі платники єдиного податку другої – четвертої груп мають бути «фіскалізовані», тому закликаємо платників податків не зволікати, а завчасно готуватися до використання потенціалу РРО чи ПРРО.

 

Голованівська ДПІ ГУ ДПС                 у  Кіровоградській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь