Екологічний проєкт «Фацелія» для фермерів

Дата: 18.01.2022 13:03
Кількість переглядів: 264

 

Екологічний Рух «Зелене Сонце» та Національний Ботанічний Сад ім. М. М. Гришка НАН України приділяє особливу увагу існуючій проблемі, безпосередньо пов'язаній з фермерським видом діяльності.

У світі непомітно продовжує розгортатися апокаліпсис для комах: гинуть мільярди бджіл, метеликів та інших значимих для життя нашої планети комах. Незабаром їхня загибель може катастрофічно позначитися на сільськогосподарських культурах та крихких екосистемах по всьому світу і Україна не є винятком. Нещодавні дослідження показують, що понад 40 % видів комах скорочуються в чисельності, а третина перебуває під загрозою і їхня загальна швидкість вимирання у 8 разів вища за ссавців, птахів та рептилій! Це створює загрозу екологічного колапсу.

Токсичні сільськогосподарські пестициди - одна з основних причин загибелі комах. Країни ЄС вже починають запроваджувати обмеження щодо їх використання в аграрному секторі Європи. Є інший стратегічний шлях вирішення цієї проблеми.

Враховуючи зрозумілу економічну мотивацію (причину) фермера у використанні пестицидів, експерти розробили екологічний Проєкт «Фацелія», який допоможе знизити вище зазначену загрозу та дозволить фермеру продовжувати вільно боротися з бур'янами (з чистою совістю) та добиватися кращих результатів у майбутньому врожаї.

Організатори пропонують включити в посівний план посів квітів фацелії по периметру ділянок земельякі обробляють фермери.

Фацелія! Красиві квіти фацелії  неймовірним  і чудовим чином приваблюють запилювачів та інших комах, є медоносом. Культура стійка дошкідників та різних захворювань. Ефективно бореться з різними видами бур'янів. Є сидератом.

Фацелію сіють ранньою весною, щоб вона цвіла під час використання фермерами пестицидів у боротьбі з бур'янами. Це робиться для кількох цілей, які вже згадувалися вище.

Властивості фацелії:

  • Квіти фацелії своїми дивовижними властивостями приваблюють запилювачів та інших комах та є для них кормовою базою.
  • Збільшує ймовірність запилення сусідніх з нею культур, підвищуючи, таким чином, їхню врожайність, та виробництво меду.
  • Бореться з усіма небажаними бур'янами, витісняючи всі відомі нині їх види.
  • Додатковий бонус - на неї злітаються хижаки, які харчуються листовійками, квіткоїдами, плодожерками.
  • З погляду простоти посіву та вирощування, фацелія - один із найзручніших і невибагливих сидератів, тому її так люблять багато фермерів.

Участь кожного фермера в екологічному проекті «Фацелія» дозволить кардинально змінити екологічну ситуацію в Україні.

Розраховуємо на вашу свідомість, відповідальність та зрілість!

Давайте діяти разом і швидко!

Україна понад усе!

З метою координації спільних зусиль можна зв’язуватись з Громадською організацією «Екологічний Рух «Зелене Сонце», Інд. код 43395583, +38 099 527 25 22, e-mail: hello@greensunlive.org, вул. Орловська, 21, м. Київ, 04060

Екологічний Рух «Зелене Сонце» є некомерційною організацією.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь