ОХОРОНА ТА ЗБЕРЕЖЕННЯ ПЕРВОЦВІТІВ – СПРАВА КОЖНОГО!

Дата: 05.03.2022 16:57
Кількість переглядів: 431

Найближчим часом очікується потепління, прийде справжня весна та розквітнуть перші весняні квіти. Рослини, які цвітуть навесні, завжди привертають до себе увагу своєю красою і тим, що це перші розквітлі рослини після довгої зими. Підсніжник складчастий, підсніжник звичайний (білосніжний), сон-трава, шафран сітчастий, цибуля ведмежа, вовчі ягоди пахучі, тюльпан дібровний, проліски, горицвіт весняний, конвалія – це не повний перелік первоцвітів, що зустрічаються на території громади. Всі ці рослини знаходяться на межі зникнення,  більшість з них занесені до Червоної книги України.

На жаль, часто їх збирають, так би мовити «для душі» або і на продаж, завдаючи шкоди природі, і, що найсумніше, вчать цьому своїх дітей. Збирання первоцвітів дуже шкідливе для природи тим, що не дає можливості рослинам утворити насіння, пошкоджуються сусідні квітки, ламаються стебла та бруньки, що знижує чисельність їх популяцій.  

Згідно з чинним законодавством України порушення у сфері охорони, використання та відтворення рідкісних і таких, що перебувають під загрозою зникнення, видів рослинного світу, занесених до Червоної книги України, тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно добутого і на посадових осіб – від тридцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно добутого.

Але основний чинник збереження ранньоквітучих видів рослин – не покарання за порушення законодавства, а наше ставлення до навколишньої природи. Тому запрошуємо всіх небайдужих підтримати зусилля по збереженню весняних первоцвітів для нашого майбутнього та для того, щоб наші діти і наступні поколіня могли милуватись їх красою.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь