До уваги керівників агроформувань та жителів Побузької селищної ради!

Дата: 22.03.2022 17:22
Кількість переглядів: 182

На виконання протоколу наради у начальника Кіровоградської обласної військової адміністрації з начальниками районних військових адміністрацій міськими, селищними, сільськими головами від 20 березня 2022 року №4 повідомляємо наступне.

З настанням тепла часто доводиться бачити, як люди випалюють суху траву, очерет, чагарники, тощо. Незважаючи на те, що спалювання сухостою має сезонний характер, із року в рік масштаби пожеж та їх наслідки демонструють жахливу статистику. Через сильні пориви вітру вогонь здатен долати відстань між населеними пунктами швидко та агресивно.

Спалювання сухої рослинності у військовий час прирівнюється до диверсійної роботи. Оскільки ці дії можуть розглядатись, як обмеження видимості для Збройних сил України та територіальної оборони, а також подання сигналів для армії агресора.

Варто наголосити, що  відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі – Кодекс) за випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною рослинністю, або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дотримання порядку, встановленого центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища, тягне за собою накладення штрафу на громадян від 3060 до 6120 грн. і на посадових осіб  від 15300 до 21420 грн. Ті самі дії, вчинені в межах природно-заповідного фонду на громадян від 6120 до 12240 грн. і на посадових осіб  від 21420 до 30600 грн.

Відповідно до статті 77 Кодексу, за порушення вимог пожежної безпеки в лісах, тягне за собою накладення штрафу на громадян від 1530 до 4590 грн. і на посадових осіб від 4590 до 15300 грн. Знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі, тягне за собою накладення штрафу на громадян від 4590 до 15300 грн. і на посадових осіб від 10710 до 30600 грн.

Згідно із статтею 152  Кодексу, порушення державних стандартів, норм   і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів тягне за собою накладення штрафу на громадян від 340 до  1360 грн. і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності від 850 до1700 грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь