ДО УВАГИ ЖИТЕЛІВ ГРОМАДИ, ЯКІ БЕЗОПЛАТНО РОЗМІСТИЛИ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ

Дата: 17.10.2022 09:28
Кількість переглядів: 182

Фото без опису

З 1 ЖОВТНЯ 2022 ЗБІЛЬШИЛАСЯ КОМПЕНСАЦІЯ ЗА БЕЗОПЛАТНИЙ ПРИХИСТОК ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ

Кабінет Міністрів України (Постанова від 30.09.2022 № 1094) вніс зміни до Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб. Йдеться про уточнення переліку населених пунктів, з яких прибули внутрішньо переміщені особи та про збільшення вдвічі суми грошової допомоги в період опалювального сезону власникам житла, які прихистили у себе вимушених переселенців.

1. Обмежено перелік осіб, за яких можна отримати компенсацію

Компенсація надається фізичним особам - громадянам України, які є власниками житла, або їх представниками, наймачами (орендарями) житла державної або комунальної власності, спадкоємцями, які прийняли спадщину, і після введення 24 лютого 2022 року воєнного стану в Україні безоплатно розміщували у своїх житлових приміщеннях внутрішньо переміщені осіб:

? які перемістилися з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим і м. Севастополя, території територіальних громад, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), перелік яких затверджується Мінреінтеграції за погодженням;

? житло яких зруйноване або непридатне для проживання внаслідок пошкодження, інформація про яке внесена до Державного реєстру майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією Російської Федерації, або щодо якого подано документальне підтвердження від органів місцевого самоврядування факту пошкодження/знищення нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією російської федерації.

2. Розмір компенсації за розміщення ВПО збільшено вдвічі

Також, з 1 жовтня 2022 року до 31 березня 2023 року компенсація витрат громадянам, які тимчасово прихистили ВПО, буде збільшена до 30 грн на день за кожну особу.

Особи, що розмістили внутрішньо переміщених осіб, також зобов’язані в день припинення розміщення внутрішньо переміщених осіб або зміни їх кількості подати повідомлення з інформацією про зміну переліку осіб, розміщених у житловому приміщенні, із зазначенням можливості у подальшому розміщувати внутрішньо переміщених осіб у такому приміщенні.

Заява особи, що розмістила внутрішньо переміщених осіб, про отримання компенсації витрат (затвердженої форми) подається до виконавчих органів сільської ради в паперовій не пізніше ніж протягом п’яти днів з дня закінчення звітного місяця.

У разі подання повідомлення, заяви в паперовій формі особа, що розмістила внутрішньо переміщених осіб, подає інформацію, зазначену у формі повідомлення чи заяви, про себе та кожну з розміщених осіб із пред’явленням підтвердних документів.

3. Товариство Червоного Хреста України визначено органом, який буде здійснювати компенсацію за розміщення ВПО нарівні з держбюджетом

Персональні дані особи, що розмістила внутрішньо переміщених осіб, передаються Товариству Червоного Хреста України для здійснення компенсації за його рахунок.

Компенсація особам, що розмістили внутрішньо переміщених осіб, виплачується у безготівковій формі за зазначеними у заяві банківськими реквізитами за умови відсутності заборгованості за житлово-комунальні послуги.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь