До відома мешканців громади та суб’єктів господарювання!

Дата: 07.02.2023 08:49
Кількість переглядів: 126

Відповідно до вимог Закону України “Про забезпечення функціонування української мови як державної” (далі – Закон) передбачено, що мовою обслуговування споживачів в Україні – є державна мова. Згідно зі статтею 30 Закону, всі надавачі послуг, незалежно від форми власності, мають обслуговувати споживачів і надавати інформацію про товари й послуги, у тому числі через інтернет-магазини та інтернет-каталоги, українською мовою. Проте, на прохання клієнта, його обслуговування може здійснюватися іншою, прийнятною для сторін мовою.

Також, розпорядженням Кабінету Міністрів України від 17 липня 2019 року №596-р затверджено Стратегію популяризації української мови до 2030 року “Сильна мова – успішна держава”.

Щоб дізнатися громадську думку щодо реального стану використання української мови у закладах сфери обслуговування області презентуємо створену онлайн-форму (опитувальник) “Будь в тренді – говори українською”.

З метою залучення більш широкого кола осіб, бажаючих взяти участь в опитувані та поділитися своєю думкою просимо звертатись за посиланням https://forms.gle/GDvEFCysXuqceiZ28 або QR-кодом (посилання додається).

 Постійне посилання на анкету для споживачів також розміщене на сторінці Facebook https://www.facebook.com/economikaKODA та веб-сторінці департаменту економічного розвитку та торгівлі обласної військової адміністрації.

У разі порушення прав на отримання інформації та послуг українською мовою, споживачі можуть звернутися до Уповноваженого із захисту державної мови на поштову адресу: 01001, м. Київ, провулок Музейний, 12, е-mail: lyst@mova-ombudsman.gov.ua або через форму Електронне звернення.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь