ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА НЕЗАКОННУ (САМОСТІЙНУ) ПОРУБКУ ДЕРЕВ І ЧАГАРНИКІВ ЗЕЛЕНИХ НАСАДЖЕНЬ

Дата: 17.02.2023 14:41
Кількість переглядів: 110

В зимовий період частішають випадки незаконної порубки дерев і чагарників (зелених насаджень) зокрема в межах населених пунктів та поза їх межами,  дії країни-агресора, що призводять до руйнування енергетичної інфраструктури, значно ускладнили побутові умови українців. Через перебої з електропостачанням люди залишилися без світла та, головне, тепла. У виграшній ситуації в цей складний час опинилися ті сім’ї, які зберегли в своїх будинках пічне опалення. Тож актуальним стало питання створення дров’яних запасів. На жаль, не завжди це робиться у законний спосіб.

     Повідомляємо, що у разі виявлення фактів  порушень вимог природоохоронного законодавства знищення або пошкодження лісових культур, полезахисних лісових смуг, захисних лісових насаджень, а також незаконної порубки, пошкодження та знищення лісових культур і молодняка винні особи притягуються до адміністративної відповідальності.

     Відповідно до ст. 65  кодексу України про адміністративні правопорушення (далі - КУпАП) за рубку та реалізацію дерев передбачено штраф. Згідно зі ст. 651 КУпАП  знищення або пошкодження полезахисних лісових смуг, захисних лісових насаджень вздовж берегів річок, каналів, навколо водних об'єктів, гідротехнічних споруд, на смугах відводу автомобільних доріг, залізниць та інших захисних лісових насаджень – тягне за собою накладення штрафу.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь