Продаж алкогольних напоїв в Україні: до якого часу

Дата: 28.04.2023 16:05
Кількість переглядів: 154

Із початком повномасштабної війни по всій території України ввели заборону на продаж та купівлю алкогольних напоїв. За кілька місяців заборону почали послаблювати, проте встановили певні часові обмеження.

        Керуючись ст.40 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до статті 15-3 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах та пального», Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання органам місцевого самоврядування повноважень встановлювати обмеження пива (крім безалкогольних), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових» від 22.03.2018 року № 2376-VIII, з метою попередження правопорушень, пов’язаних із зловживанням алкоголю, зниження рівня злочинності та збереження здоров'я громадян, виконавчим комітетом Побузької селищної ради було прийнято рішення № 92 від 30 вересня 2021 року, а саме:

  1. Заборонити роздрібну торгівлю продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних. слабоалкогольних напоїв, вин столових суб’єктами господарювання у стаціонарних об’єктах торгівлі і малих архітектурних формах (крім закладів ресторанного господарства) з 22.00 до 08.00 години кожного дня враховуючи вихідні дні та свята.

2. Зобов’язати власників стаціонарних об’єктів торгівлі та тимчасових споруд, за винятком закладів ресторанного господарства забезпечити наявність інформаційних табличок про заборону роздрібної торгівлі пивом (крім безалкогольного). алкогольними, слабоалкогольними напоями, винами столовими у вказаний даним рішенням час.

3 Зобов’язати навчальні заклади всіх рівнів акредитації провести інформаційну роботу стосовно роз’яснень про шкідливий вплив споживання алкогольних напоїв на організм людини, а також про переваги здорового способу життя.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь