Головне управління інформує споживачів та субʼєктів господарювання про наступне

Дата: 01.05.2023 15:30
Кількість переглядів: 113

Фото без опису

Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області (далі - Головне управлінця) повідомляє про повноваження Держпродспоживслужби в частині державного контролю за дотриманням законодавства про рекламу у сфері захисту прав споживачів реклами на території Кіровоградської області..

Головне управління інформує споживачів та субʼєктів господарювання про наступне:

мовою реклами є державна мова;

 обʼєкти права інтелектуальної власності у рекламі використовуються мовою, якою їм наданий правовий захист відповідно до законодавства про охорону прав інтелектуальної власності;

особливості використання у рекламі мов корінних народів і національних меншин України визначаються законом, що регулює порядок реалізації прав корінних народів, національних меншин України.

Законом України «Про рекламу» забороняється:

поширювати інформацію щодо товарів, виробництво, обіг чи ввезення на

митну територію України яких заборонено законом;

використовувати або імітувати зображення Державного Герба України, Державного Прапора України, звучання Державного Гімну України, зображення державних символів інших держав та міжнародних організацій, міжнародних обʼєднань, якщо такі використання або імітація пропагують неповагу до них .

вміщувати твердження та/або зображення, які є дискримінаційними за ознаками походження людини, її соціального і майнового стану, расової та національної належності, статі, освіти, політичних поглядів, ставлення до релігії, за мовними ознаками, родом і характером занять, місцем проживання, а також такі, що дискредитують товари інших осіб;

рекламування алкогольних напоїв та тютюнових виробів, предметів, повʼязаних з їх вживанням, травʼяних виробів для куріння, електронних сигарет, заправних контейнерів, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння, реклама знаків для товарів і послуг, інших обʼєктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються тютюнові вироби, предмети, повʼязані з їх вживанням, травʼяні вироби для куріння, електронні сигарети, заправні контейнери, пристрої для споживання тютюнових виробів без їх згоряння засобами зовнішньої реклами;

реклама з використанням зображень справжньої або іграшкової зброї.

вибухових пристроїв.

Реклама зброї може здійснюватися тільки у відповідних спеціалізованих виданнях щодо зброї, або безпосередньо у приміщеннях торговельних закладів (підприємств), які реалізують зброю, або на відповідних виставках (заходах).

На осіб. винних у порушенні законодавства про рекламу, налалаються штрафи у розмірі пʼятикратної вартості розповсюдження реклами згідно з вимогами статті 27 Закону України «Про рекламу».

Закон України «Про забезпечення функціонування української мови як державної вимагає:

інформація для загального ознайомлення (оголошення, зокрема ті. які містять публічну пропозицію укласти договір, покажчики, вказівники, вивіски. повідомлення, написи та інша публічно розміщена текстова, візуальна і звукова інформація, що використовується або може використовуватися для інформування необмеженого кола осіб про товари, роботи, послуги, певних субʼєктів господарювання, посадових, службових осіб підприємств або органів державної влади. органів місцевого самоврядування), подається державною мовою, якщо інше не встановлено цим Законом;

інформація для загального ознайомлення може дублюватися іншими мовами відповідно до закону;

вимоги цієї статті не поширюються на інформацію, яка розміщується за допомогою мережі Інтернет, крім випадків, визначених цим Законом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь