Питання – відповіді Які зміни відбулися у законодавстві з питань перевірки ділової репутації отримувача мікрогранту?

Дата: 21.07.2023 10:08
Кількість переглядів: 67

Фото без опису

Нагадаємо, що відповідно до Порядку надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 року738, працівники АТ Ощадбанк здійснюють перевірку ділової репутації отримувача мікрогранту. Така перевірка здійснюється відповідно до критеріїв (для фізичних осіб та для юридичних осіб), що є додатками до порядку проведення оцінювання заяв, затвердженого наказом Міністерства економіки України від 6 липня 2022 року № 1969.

Наказом Міністерства економіки України від 24 травня 2023 року № 4021 (набрав чинності 07 липня 2023 р.), зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 15 червня 2023 року за № 1003/40059, внесено зміни до зазначеного наказу № 1969. В матеріалі, розміщеному на нашій сторінці 12 липня 2023 року (http://surl.li/) йшла мова про нову редакцію порядку проведення оцінювання заяв - Порядок проведення оцінювання заяв, критерії оцінювання та необхідна кількість балів (оцінки) для прийняття Державним центром зайнятості рішень про надання мікрогрантів/грантів на створення або розвиток власного бізнесу. Додатками до цього Порядку є Критерії перевірки ділової репутації отримувача мікрогранту/гранту та Критерії перевірки ділової репутації отримувача мікрогранту на створення або розвиток власного бізнесу для юридичних осіб.

Вказані критерії викладені у новій редакції. Перший з критеріїв стосується фізичних осіб та фізичних осіб-підприємців, що мають намір отримати як мікрогрант так і грант. Однією з відмінностей нових критеріїв від попередніх є інтеграція в них положення що стосується відмови у наданні мікрогранту/гранту особі, яка є керівником/засновником/кінцевим бенефіціарним власником більше ніж у п’яти (включно) платників податків.

Другий критерій стосується тільки юридичних осіб, які мають намір отримати мікрогрант (гранти юридичним особам не надаються). До змін можна віднести також питання платників податків, а також наявність податкового боргу.

Ознайомитись з поширеними питаннями та порадами щодо отримання мікрогрантів можна на вебсторінці Державного центру зайнятості http://surl.li/icgwm 

Є питання щодо отримання мікрогрантів? Звертайтеся до відділу сприяння зайнятості обласного центру зайнятості за телефоном + 380934787081.

Крім того, обласний центр зайнятості має власний Telegram-канал, де є можливість отримати відповіді на питання сфери зайнятості https://t.me/dcz_kir

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь