ШАНОВНІ СПОЖИВАЧІ ПРИРОДНОГО ГАЗУ смт Побузьке, село Капітанка

Дата: 15.08.2023 10:24
Кількість переглядів: 110

Звертаємо особливу увагу на те, що головну небезпеку під час експлуатації системи газопостачання становлять витоки газу, що можуть з 'явитися на будь-якому різьбовому чи зварювальному з 'єднанні та призвести до вибуху газу. Тому система газопостачання будинку потребує постійного огляду та технічного обслуговування.

З метою запобігання виникнення аварійних ситуацій в системах газопостачання споживачів природного газу, смт Побузьке та с Капітанка, просимо Вас ознайомитись з законами та обов’язковим переліком робіт по обслуговуванню внутрішньобудинкових систем газопостачання в житлових будинків .

- Кодекс газорозподільних систем України, затвердженого  30.09.2015 р., № 2494.

- Правил безпеки систем газопостачання, затверджених 15.05.2015 р., № 285, управитель, власник (балансоутримувач та/або орендар (наймач)) повинен забезпечити утримання систем газопостачання відповідно до вимог чинного законодавства України, та відповідає за технічний стан і безпечне користування газопроводами, газовими приладами, димовими та вентиляційними каналами.

- Наказ Міністерства енергетики та захисту довкілля України № 342 від  27.05.2020 р, затверджує перелік видів робіт, які входять до технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання в житлових будинках а саме:

ПЕРЕЛІК РОБІТ ПО ТЕХНІЧНОМУ ОБСЛУГОВУВАННЮ ВНУТРІШНЬОБУДИНКОВИХ СИСТЕМ ГАЗОПОСТАЧАННЯ БАГАТОКВАРТИРНИХ ЖИТЛОВИХ БУДИНКІВ

(МЕРЕЖІ СПІЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ)

№ з/п

Назва робіт

Одиниця виміру

Періодичність

1.

Технічне обслуговування (огляд) газопроводів з перевіркою наявності вільного доступу до газопроводів та газового обладнання, стану пофарбування і кріплень газопроводу, наявності футлярів  в місцях прокладання через зовнішні і внутрішні конструкції будинку.

1 пог. м

1 раз на рік

 

2.

Перевірка стану ущільнення міжтрубного простору: футляр - газопровід, та очищення його від бруду, у  разі необхідності відновлення.

1 футляр

1 раз на рік

3.

 Перевірка на герметичність з'єднань  газопроводів та газового обладнання, розміщених за межами приміщень споживачів, з інженерно - технічними системами, приладовим методом або мильною емульсією та усунення виявлених витоків газу з повторною перевіркою газових мереж на герметичність.

1 пог. м

1 раз на 6 місяців

4.

Планове випробовування на щільність газопроводів тиском 500 да Па.

1 стояк

1 раз на 3 роки

5.

Технічне обслуговування запірних пристроїв, установлених на газопроводах та газовому обладнанні, з перевіркою працездатності і розбиранням без демонтажу, очищенням від залишків корозії й мастила, змащуванням та притиранням.

1 кран

1 раз на рік

Види робіт з технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання в багатоквартирних житлових будинках, які вказані у вищезазначеній таблиці та затверджені Наказом Міністерства енергетики та захисту довкілля України є обов’язковими під час технічного обслуговування.

Також повідомляємо, що на даний час між ТОВ «Газорозподільні мережі України» відсутні договірні відносини з КП «Аква-Сервіс 18» Побузької селищної ради, та не проводиться технічне обслуговування систем газопостачання  багатоквартирних житлових будинків.

Просимо вас з розумінням віднестися до вирішення даного питання та надати письмово згоду КП «Аква-Сервіс 18»,  на заключення договору з технічного обслуговування систем газопостачання  багатоквартирних житлових будинків.

Західна дільниця головного підприємства ВАТ "Кіровоградгаз»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь