Чи може дорожній робітник для здобуття вищого розряду підвищити кваліфікацію з використанням ваучера? 

Дата: 31.08.2023 11:42
Кількість переглядів: 56

Фото без опису

 

Так, може.

Перш за все зазначимо, що наказом Державного комітету будівництва, архітектури та житлової політики України від 21 лютого 2000 р. 32 затверджено випуск 64 “Будівельні, монтажні та ремонтно-будівельні роботи” Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників. Визначено, серед іншого, кваліфікаційні характеристики дорожніх робітників з першого по п’ятий розряди.

Так, кваліфікаційними вимогами до дорожнього робітника 3-го розряду є повна або базова загальна середня освіта, або ж професійно-технічна освіта (наголошуємо, що для отримання ваучера наявність щонайменше такого рівня освіти є обов’язковим).

Для здобуття дорожнім робітником 2-го розряду третього розряду обов’язковим є стаж роботи дорожнім робітником 2-го розряду не менше 1 року та підвищення кваліфікації.

У разі якщо дорожній робітник належить до категорії громадян, яким може бути виданий ваучер, його підвищення кваліфікації може бути сплачено Державною службою зайнятості  професія “Дорожній робітник належить до числа професій, які  включені до Переліку професій, спеціальностей, для навчання за якими може бути виданий ваучер.

Примітка. Про належність особи до категорії громадян, яким може бути виданий ваучер, – у ст. 30 Закону України “Про зайнятість населення” на вебсторінці Державного центру зайнятості http://surl.li/geaey

Довідково. Цей матеріал є черговим з низки запитань-відповідей щодо отримання ваучерів на навчання. Попередній матеріал був розміщений на сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості у соціальній мережі  Facebook                 22 серпня 2023 року http://surl.li/kjhnh 

Є інші питання сфери зайнятості? Телефонуйте на гарячу лінію обласного центру зайнятості  https://is.gd/MvNvro

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь