До уваги

Дата: 28.05.2024 16:42
Кількість переглядів: 64

Фото без опису

Державною установою «Фонд енергоефективності» презентовано нову Програму «ГрінДІМ», яка спрямована на стимулювання використання альтернативних джерел енергії.

Програма вступила в дію з 07 травня 2024 року.

Учасниками даної Програми можуть стати об’єднання співвласників багатоквартирних будинків  та житлово-будівельні кооперативи.

За Програмою «ГрінДІМ» Фонд енергоефективності надаватиме фінансування на часткове відшкодування вартості:

  1. обладнання та матеріалів: теплові насоси — джерело теплової енергії — ґрунт, вода або повітря (для потреб опалення та гарячого водопостачання); сонячні електростанції (СЕС) відповідно до технічних вимог;
  2. сертифікації енергетичної ефективності будинку перед поданням заявки на отримання гранту та після реалізації проєкту.

За умовами Програми Фонд енергоефективності надаватиме фінансування її учасникам у формі гранту на безоплатній та безповоротній основі. Сума гранту - 70% вартості обладнання, аудиту та сертифікації енергетичної ефективності будинку.

Грант включає часткову компенсацію вартості основного обладнання, додаткових необхідних матеріалів та сертифікації енергетичної ефективності.

На встановлення СЕС учасники зазначеної програми можуть отримати 1 млн.грн, а на встановлення теплових насосів - 2  млн. грн.

Грант на компенсацію витрат за послуги сертифікації енергетичної ефективності будинку передбачено до 15 тис.грн. Додатково визначено граничні суми грантів на одиницю потужності обладнання.

Детально ознайомитись з умовами Програми «ГрінДІМ» можна на сайті Фонду енергоефективності за посиланням: https://tinyurl.com/mrx7hmh5.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь