До уваги

Дата: 28.05.2024 16:42
Кількість переглядів: 46

Фото без опису

Державною установою «Фонд енергоефективності» презентовано нову Програму «ГрінДІМ», яка спрямована на стимулювання використання альтернативних джерел енергії.

Програма вступила в дію з 07 травня 2024 року.

Учасниками даної Програми можуть стати об’єднання співвласників багатоквартирних будинків  та житлово-будівельні кооперативи.

За Програмою «ГрінДІМ» Фонд енергоефективності надаватиме фінансування на часткове відшкодування вартості:

  1. обладнання та матеріалів: теплові насоси — джерело теплової енергії — ґрунт, вода або повітря (для потреб опалення та гарячого водопостачання); сонячні електростанції (СЕС) відповідно до технічних вимог;
  2. сертифікації енергетичної ефективності будинку перед поданням заявки на отримання гранту та після реалізації проєкту.

За умовами Програми Фонд енергоефективності надаватиме фінансування її учасникам у формі гранту на безоплатній та безповоротній основі. Сума гранту - 70% вартості обладнання, аудиту та сертифікації енергетичної ефективності будинку.

Грант включає часткову компенсацію вартості основного обладнання, додаткових необхідних матеріалів та сертифікації енергетичної ефективності.

На встановлення СЕС учасники зазначеної програми можуть отримати 1 млн.грн, а на встановлення теплових насосів - 2  млн. грн.

Грант на компенсацію витрат за послуги сертифікації енергетичної ефективності будинку передбачено до 15 тис.грн. Додатково визначено граничні суми грантів на одиницю потужності обладнання.

Детально ознайомитись з умовами Програми «ГрінДІМ» можна на сайті Фонду енергоефективності за посиланням: https://tinyurl.com/mrx7hmh5.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь