Набув чинності Закон України, відповідно до якого Побузьке – не смт, а селище

Дата: 22.07.2024 15:40
Кількість переглядів: 52

Набув чинності Закон України, відповідно до якого Побузьке – не смт, а селище

26 січня набув чинності Закон України «Про порядок вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою України» від 28.07.2023 №3285-IX.

Нагадаємо, Верховна Рада України 28 липня 2023 року прийняла в другому читанні та в цілому проєкт Закону про дерадянізацію порядку вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою України (реєстр. №8263), який за результатами доопрацювання до другого читання отримав назву «Про порядок вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою України».

Законом визначено порядок утворення, ліквідації, встановлення і зміни меж адміністративно-територіальних одиниць, їх найменування та перейменування, зміни категорій населених пунктів, вирішення інших питань адміністративно-територіального устрою України.

Населені пункти, де є садибна забудова та чисельність населення понад 5 тисяч жителів, будуть просто селищами. Ініціатива скасовує поняття «селище міського типу» (смт). Тобто Побузьке відповідно закону – вже не смт, а селище.

Просимо керівників установ, закладів та структурних підрозділів Побузької селищної ради привести документацію у відповідність закону.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь