ВІДДІЛ АРХІТЕКТУРИ, МІСТОБУДУВАННЯ, ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА, ЗЕМЕЛЬНИХ ВІДНОСИН, КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ ТА ОХОРОНИ НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА ПОБУЗЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

18 Липня, 2023 р., 15:17
З метою реалізації державної політики у сфері житлового будівництва в сільській місцевості, соціально-побутового облаштування села, в Кіровоградській області проводиться цілеспрямована робота по реалізації програми "Власний дім", що дає можливість сільським жителям покращити власні житлові умови через отримання пільгових кредитів на будівництво житла та його доброустрій.
13 Липня, 2023 р., 14:45
Вітаємо! Запрошуємо подавати заявки на отримання добрив, які надає Програма USAID АГРО в Україні 
22 Червня, 2023 р., 16:07
Обласним планом заходів щодо забезпечення протипожежного захисту сільгоспугідь та збереження зернових культур і грубих кормів від пожеж у 2023 році передбачено ряд заходів та заборон, а саме: 1. Категорично заборонено спалювати стерню, післяжнивні залишки та розведення багать на полях як під час зернозбиральної кампанії, так і після її завершення. Необхідно обов’язково дотримуватись вимог щодо обкошування (із збиранням скошеного) і оборювання смугою не менше 4 м завширшки хлібних полів (при досягненні воскової стиглості колосових) в місцях їх прилягання до лісової, степової смуги, автомобільних шляхів та залізниць. 2. Заборонено використання зернозбиральної техніки, агрегатів, автомобілів тощо без оснащення їх первинними засобами пожежогасіння та протипожежним обладнанням згідно з нормами належності. 3. До початку жнив необхідно забезпечити розміщення плакатів та знаків пожежної безпеки біля хлібних полів, у місцях їх прилягання до шляхів, лісових масивів, залізниць, а також у місцях зберігання і переробки сільгосппродукції. 4. Відповідно до вимог чинного законодавства організувати та провести протипожежні інструктажі із трактористами, комбайнерами, їх помічниками та іншими особами, задіяними на роботах по збиранню врожаю. 5. З метою своєчасної ліквідації пожеж на хлібних масивах, у разі їх виникнення, здійснити комплекс заходів щодо організації цілодобового чергування наявної в господарствах пожежної та пристосованої для гасіння пожеж техніки, забезпечити їх запасом пально-мастильних матеріалів і вогнегасних речовин. 6. До прийняття зерна нового врожаю на всіх елеваторах, комбінатах хлібопродуктів, хлібоприймальних підприємствах, комбікормових заводах забезпечити виконання заходів щодо захисту технологічних прорізів протипожежними дверима та заслінками, обладнання складських та інших приміщень блискавкозахистом, автоматичною пожежною сигналізацією, водозабезпеченням, засобами пожежогасіння, проведення вогнезахисної обробки дерев’яних конструкцій. 7. Вжити заходи щодо забезпечення об’єктів агропромислового комплексу зовнішнім протипожежним водопостачанням, передбаченим нормативно-правовими актами, а саме: водонапірні башти пристосувати для відбору води пожежною та пристосованою для цілей пожежогасіння технікою; провести ремонт споруд та мереж зовнішнього протипожежного водопостачання (під’їздів (пірсів) до природних та штучних водоймищ), пожежних водоймищ, водонапірних башт тощо); споруди та мережі зовнішнього протипожежного водопостачання забезпечити під’їздом з твердим покриттям; заборонити використання не за призначенням запасу води для цілей пожежогасіння. 8. Забезпечити дотримання вимог нормативно-правових актів з питань пожежної безпеки під час заготівлі та зберігання грубих кормів.
20 Квітня, 2023 р., 15:29
Для забезпечення створення сприятливих умов природного відтворення водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах області наказом Держрибагенства у Кіровоградській області від 27 березня 2023 року № 16-74 «Про заборону добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) у період нересту та затвердження переліку меж нерестовищ на водних об’єктах Кіровоградської області у 2023 році в районі діяльності Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Кіровоградській області» затверджено терміни заборони добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) у період нересту та визначено місця масового нересту водних біоресурсів (нерестовища).

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь