Новини та оголошення

04 Листопада, 2021 р., 11:44
 Восени активність відпочиваючих поблизу водойм та на воді зменшується. Проте деякі громадяни не уявляють життя без свого хобі – порибалити з вудкою, або погуляти понад  берегами осінньої річки, ставка. Та, на жаль, люди не вірять в небезпеку, доки вона не торкнеться їх самих. Тож для того, щоб уникнути нещасних випадків в осінній період, треба бути особливо уважними і дотримуватися елементарних правил поведінки на воді.    У цей період температура води становить +6-10°С і якщо людина раптом опиниться у воді, мокрий одяг одразу потягне донизу, а холодна вода буде обмежувати рухи. Врятуватися в такій ситуації буває досить важко.    Тривалість безпечного перебування людини у воді при температурі води +15°С - до 3,5-4,5 години, температура води +2-3°С є смертельно небезпечною для людини вже після 10-15 хвилин. Якщо температура води менше +2°С - людина може померти через 5-8 хвилин від переохолодження.    Потрібно також пам’ятати, що охолодження організму у воді відбувається інтенсивніше, ніж на суші, оскільки теплопровідність у води в 27 разів вище, ніж у повітря. Разом із переохолодженням причиною смерті в холодній воді може стати холодовий шок. Якщо падіння у холодну воду не вдалось уникнути, то одразу намагайтесь дістатись до берега.    При виході на сушу спробуйте зігрітись будь-яким способом: фізичними вправами, напруженням та розслабленням м’язів, використовуючи укриття, взаємодопомогу, розводячи багаття тощо.  Пам’ятайте, що при низькій температурі повітря та відсутності можливості висушити мокрий одяг, його краще не знімати.    При зігріванні людини, яка певний час перебувала у холодній воді, заборонено проводити інтенсивне зігрівання, занурюючи потерпілого у ванну з гарячою водою, використовувати алкоголь.       Вирушаючи в плавання рекомендується:  - брати із собою надійні засоби зв’язку;  - повідомляти рідним, куди і наскільки ви поїхали;  - у разі надзвичайної події телефонувати «101».    Дотримуйтесь правил безпеки на воді, бережіть своє життя
28 Жовтня, 2021 р., 15:46
28 жовтня 2021 року відбулася зустріч керівництва селищної ради із представником ТОВ «РЕМВОДПЛАСТ ПЛЮС» Пацай Юрієм Івановичем, з метою розробки проектно кошторисної документації на проект будівництва сміттєсортувальної лінії в смт Побузьке, було обговорено ключові питання по проекту, оглянуто земельну ділянку по вулиці Промисловій, яка відведена під  дане будівництво, уточнені питання по водопостачанню, водовідведенню та забезпечення електропостачання.
28 Жовтня, 2021 р., 08:13
28 жовтня в Україні щорічно відзначається день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної території України.
27 Жовтня, 2021 р., 08:43
Від імені Побузької селищної ради, виконавчого комітету, депутатського корпусу і від усієї громади, прийміть найщиріші вітання з нагоди свята — Дня села. Це свято, яке об’єднує всіх  хто любить своє  село, тих людей,  чиєю працею воно створювалось. Відзначення Дня села символізує  любов  до рідного краю, до його колишніх і нинішніх героїв, його історії та культури. Впевнено можу сказати, що найбільшим її багатством є ви, його жителі.  Бажаємо вам та вашим родинам міцного здоров’я, щастя, добра, достатку, мирного неба над головою!
27 Жовтня, 2021 р., 08:00
Рік тому відбулися місцеві вибори, тому час зробити проміжні висновки.
26 Жовтня, 2021 р., 16:21
 Позитивна практика системи БПД
26 Жовтня, 2021 р., 11:21
 Позитивна практика системи БПД

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь